fbpx

Bio Penulis

Home » Bio Penulis

BIO PENULIS

” Kalau esok Tuhan tanya, Apa yang hang tinggalkan untuk keluarga dan kawan-kawan yang tak dapat pi oversea ni,
Takan aku nak jawab bagi keychain je kot.. silap haribulan mau kena panah petir nanti.. “

Jadi aku tulislah sikit supaya jadi ilmu yang berguna. 

” Orang pandai dan beradab tidak akan diam di kampung halaman. Tinggalkan negerimu dan merantaulah ke negeri orang. Merantaulah, kau akan dapat pengganti daripada kerabat dan kawan berlelah-lelah. Manisnya hidup terasa setelah lelah berjuang “

– Puisi Petikan Imam As Syafie –

Penulis Blog

ANAS RAHMAN

Photographer, Traveller , Blogger
Bio Penulis 1

Penulis adalah si pengembara bernama Anas Abd Rahman (AR). Seorang anak Malaysia yang kini menetap di Selayang, Selangor, blogger, traveler, tour leader, yang bercita cita untuk menetap di Luar Negara

+ Kisah dan panduan didalam blog ini melalui pengalaman peribadi dan pandangan penulis. 

+ AR merupakan Mutawwif dan Perunding Umrah bertauliah dengan syarikat Andalusia Travel Sdn Bhd. Berada dalam bidang lapangan Haji & Umrah sejak dari tahun 2015 sehingga sekarang. Lebih 30 kali menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah & Madinah dan berpengalaman menguruskan seramai 1,208 jemaah untuk membimbing dalam ibadat Umrah.

+ Dalam masa yang sama AR bertugas sebagai tour leader untuk pelancongan di negara yang menjadi tumpuan pelancong-pelancong Malaysia di seluruh dunia. 

+ Website ini dimulakan pada Julai 2019. Diawalnya, ia hanyalah catatan biasa seorang Mutawif, Tour Leader  banyak menulis mengenai kehidupan dan pengalaman. AR juga mendalami secara serius dalam bidang Digital Marketing dan kerap menghadiri kursus pemasaran online sejak dari tahun 2017 sehingga kini. 

+ Mula berkelana sejak dari tahun 2010, mula menjelajah beberapa negara di sekitar Timur Tengah. Sehingga kini telah sampai ke kurang lebih 20 buah negara, termasuklah United Kingdom, France, Netherland, Belgium, German, Switzerland, Turki, Saudi Arabia, Palestine, Jordan, Egypt, Oman, Abu Dhabi, Syiria, Japan, Korea, China, Hongkong, Singapore & Indonesia. 

+ Kandungan blog banyak akan berkisah tentang negara tersebut.

+ Sebelum ini menulis di blog tintaelfarisi, namun sejak 2019, blog dikemaskini semula dengan memberi paparan dan penampilan baru dengan kisah traveler. Kandungannya lebih segar mengenai catatan perjalanan peribadi penulis dengan harapan ia dapat memberi inspirasi kepada orang lain dalam mencapai impian masing-masing.

+ Jika ada maklumat yang tidak tepat atau tidak dikemaskini, penulis memohon agar dimaklumkan. Segala usaha dilakukan untuk memastikan kandungan blog adalah kemas dan releven.

+ Bagi tujuan media, hebahan, penulisan, memerlukan Mutawif Umrah, bantuan kembara ke  Turkey, Korea, Eropah & Lain-Lain. Penulis boleh dihubungi melalui :

Whatsapp : +60145056287

Email : anasandalusia[at]gmail.com

Follow Facebook : http://www.facebook.com/anasabdrahman

” Travelling is something you not good at,
But it is something you be independent to do it “

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll to Top
%d bloggers like this: